Scroll-header-logo-icon

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Over ons

De gezelligste kermiskoers van Nederland

Een wielerevenement voor jong en oud, waarbij de gezellige en bourgondische Bredase sfeer voorop staat.

Als de winter er weer aankomt is er altijd nog één lichtpuntje in de duisternis: duizenden lampjes op de najaarskermis op het Chasséveld. De Rooie zondag vindt plaats op de eerste zondag van de Bredase kermis.

De Rooie zondag van Breda is het wielerevenement voor jong en oud, waarbij de gezellige en bourgondische Bredase sfeer voorop staat. De toeschouwers, muziekgroepen, dj’s en dansgroepen langs het parcours maken de Rooie zondag de gezelligste kermiskoers van Nederland.

Onze missie

De Rooie Zondag heeft als doelstelling om Bredanaars te betrekken en aanzetten om deel te nemen aan de gezelligste kermiskoers van Nederland in een gezellige en bourgondische omgeving, door het organiseren van het meest aantrekkelijke wielerevenement van Nederland.

Onze visie

De Rooie zondag wil een praktische bijdrage leveren aan gezonde en vitale burgers in Breda. Bewegen heeft een grote preventieve functie op het gebied van gezondheid. Het faciliteren en stimuleren van bewegen en sportbeoefening met het oog op de gezondheid is hierbij belangrijk. Wij willen dit realiseren met een inspirerend evenement, zodat mensen zelf de regie oppakken om meer te gaan bewegen.

Ons verhaal

Vernieuwen

Het belevingsconcept omvat meer(dere) momenten, belevingen en thematieken die toegankelijk zijn voor een breder publiek.

Verbinden

Breda brengt het samen: De positie van de kermis wordt verbonden aan de stad Breda. De kermis is een belangrijk onderdeel van de stad en versterkt de positi(on)e(ring) van Breda.

Verbreden

Door stakeholders aan elkaar te verbinden en krachtige product-markt-combinaties te ontwikkelen, met als doel de beleving van de bezoeker te verhogen. Samenwerking staat voorop bij de nieuwe invulling van de kermis.